Mer energi, starkare känslor och nya upplevelser med din partner. Idag är sexuella ritualer, så kallat tantrasex, mycket populärt och något som allt fler par testar. Men i grund och botten så är tantra inte enbart kopplat till sexuella upplevelser. Låt oss reda ut skillnaden mellan tantra och tantriskt sex och vad filosofin bakom dessa är.

Tantriskt sex – en form av tantra fast med fokus på den sexuella energin

Tantra är en gammal indisk filosofi som kort och gott går ut på att hitta sin inre energi och lära sig förstå sina känslor. Ordet tantra betyder “expansion av medvetandet”, och inom buddhismen och hinduismen menar man att man ska aktivera energi genom olika andliga metoder. Detta tankesätt är också grundstenen i tantrasex.

Vid tantrasex, även kallat tantriskt sex, ligger fokus på kopplingen mellan sexualitet och andlighet. Till skillnad från den klassiska synen på sex där målet är att göra sig av med energi genom orgasm innebär tantra att fokuset ska ligga på bygga upp en sexuell energi i kroppen, inte göra sig av med den.

Så, i grund och botten handlar tantra om en intim praktik snarare än sex, även om denna typ av aktivitet ofta leder till sexuella upplevelser, och då nya sådana. Att utföra tantrasex handlar om att lämna gamla uppfattningar, osäkerhet och oro bakom sig och istället öka kontrollen över sin sexuella energi.

Kom igång med tantra

Om du finner tantrasex intressant så kan du hitta tips på nätet på olika övningar man kan göra för ökad kroppskontroll, och det finns även kurser man kan gå på som har intimitet och mindfulness i fokus. Vill du börja utforska tantra på egen hand så är massage ett bra första steg in i denna exotiska värld. Glöm då inte att införskaffa en bra massageolja för förhöjd upplevelse. Upptäck en helt ny typ av sexuell njutning med tantriskt sex!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *