De flesta sexleksaker kan förknippas med väldigt många olika namn. Ibland kallar vi dildon för löskuk, massagestav eller penisattrap. Men den kategori som nog har flest synonymer kopplade till sig måste vara onaniprodukter för män. 

Genom åren har du säkert hört män i alla åldrar använda en drös olika namn för att benämna sina onani-leksaker. Lösfitta, pocket pussy, fleshlight och stroker är bara ett fåtal av alla namn som finns för att benämna lösvaginor. Jag har till och med hört en bekant benämna det som en “fälthora”. Ett ytterst osmakligt namn som härstammar från svensk värnplikt. Men, när jag gick igenom några av mina favoritsajter på jakt efter nya leksaker att recensera, stötte jag på ett helt nytt begrepp som jag aldrig hört tidigare. Ordet “Runkägg” uppenbarade sig för mig som en snuskig blixt från en kysk himmel. 

Vad i hela friden är ett runkägg?

En fråga som helt plötsligt tog upp hundra procent av min tankeverksamhet och som vägrade lämna mig om jag inte fick ett tydligt svar. Efter fem minuters efterforskning hittade jag det jag letade efter. 

Ett “runkägg” är slags diskret lösvagina som är formad som ett ägg. Runkägget fungerar precis som en vanlig stroker och används främst för att stimulera mannens ollon under onani eller oralsex. Enligt mina egna efterforskningar var det sexleksakstillverkaren Tenga, kända för sina onaniprodukter för män, som tog fram det första ägget som ett mer diskret och stimulerande alternativ till lite mer otympliga lösvaginor. 

Idag finns en mängd olika typer av runkägg och de flesta av dessa är utvecklade för att vara engångsprodukter eller, i bästa fall, endast användas ett fåtal gånger och sedan kasseras. Äggen säljs ofta i intressant utformade multi-paket om 4, 6 eller 12 ägg och är ett bra alternativ för dig som vill ha en diskret onanileksak som du enkelt kan göra dig av med efter användning.

Men ser de verkligen ut som ägg?

Ja. Tro det eller ej men de verkar onekligen som att runkäggen faktiskt skulle kunna misstas för ett vanligt ägg. Som från en höna, fast sexigare. Tror du mig inte? Se själv.

Runkägg från tenga
Ett ”runkägg” från Tenga

Det verkar som att min favorittillverkare Satisfyer gett sig in i runkäggs-leken också! Såhär se deras tolkning av ett ägg ut!

Ett ”runkägg” från världens bästa Satisfyer

Fördelar och nackdelar med runkägg

Om tanken av en diskret, billig och diskret onaniprodukter låter lockande kanske det är dags att investera i ett runkägg? Men innan du handlar kan det vara bra att överväga för- och nackdelarna med denna typ av produkt. 

Fördelar

  • Enkla att förvara
  • Diskret utformade (Ser ut som ett ägg, duh!)
  • Billiga jämfört med andra lösvaginor
  • Kan användas och slängas efter behov och behag
  • Extremt stimulerande leksak som fokuserar på penisens känsligaste del
  • Ett roligt komplement vid oralsex

Nackdelar

  • “Använd och släng” är inte direkt miljövänligt
  • Inte lika hållbara och slitstarka som en vanlig lösvagina
  • Tråkig att använda om du gillar att stimulera hela penis.
  • Kräver mycket glidmedel för att fungera effektivt

Slutsatsen om runkägg

Förutom att de har ett jävligt osexigt namn verkar runkägget vara en produkt som är här för att stanna. Eftersom produkterna oftast är väldigt billiga finns det nästan ingen anledning att inte prova på dem och se om de skulle kunna passa dig. Själv har jag köpt in ett par för att låta herrarna och damerna i teamet prova på lite, både själva och med sina respektive. Så, för att avsluta detta inlägg, prova ett runkägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *