Är jag kär eller bara kåt? En fråga som ställt av allt från hormonstinna tonåringar till livserfarna vuxna. Ibland kan det vara svårt att veta om man håller på att bli kär i någon eller om det bara är ens lust som är framme och spökar, speciellt om ni befinner er i startgroparna av en relation. I denna artikel listar vi några vanliga tecken på att din lilla förälskelse har utvecklats till äkta kärlek.

Du tänker på den andra personen, hela tiden. 

När du blir kär på riktigt är det svårt för dig att släppa taget om din älskade. Varenda liten sak i vardagen påminner dig om dem och när ni är ifrån varandra fantiserar du ständigt om att få vara vid deras sida. Tänker du på dem just nu? Deras varma leende, deras härliga kropp eller deras smickrande ord? Då är risken hög att du gått och blivit kär. 

Tänk på saken lite extra nästa gång du har sex eller onanerar. Börjar personen i fråga dyka upp i dina sexuella fantasier, trots att du febrilt försöker tänka på något annat, finns det en god chans att förälskelsen satt sig ordentligt. Skulle däremot personen i fråga vara din go-to för en snabb orgasm, och lämnar dina tankar så fort som du är klar, finns risken att du hamnat i en kåt-fälla som du förväxlat med kärlek. 

Du är nervös när ni (ska) ses

Det finns få romantiska filmer som inte innehåller en scen där huvudkaraktärerna har ett obekvämt och pinsamt krystat samtal. Det finns en anledning till att denna klyscha är så väletablerad, det är för att den är sann. När vi blivit kära, och inte är helt säkra på om den andra personen känner likadant, börjar vi ofta tänka lite mer på vad vi säger och hur vi beter oss. Resultatet blir att vi tveka eller stammar vilket gör nervositeten ännu värre. 

Samma sak kan hända innan det är dags för er att ses. Du har svårt att välja kläder, ingen parfym luktar tillräckligt gott och du börjar bry dig om vartenda litet felplacerat hårstrå.

Men det finns många anledningar att vara nervös inför ett möte eller en konversation. Ta därför inte endast nervositet som ett tecken på kärlek utan snarare som en av många ledtrådar. 

Du känner dig deprimerad utan dem

Jag vet att det kan låta konstigt, och rubriken kanske är lite missvisande, men faktum är att kärlek ibland kan kännas som en depression. Sex och onani tappar stinget, maten blir plötsligt helt ointressant och du har svårt att sova på kvällarna. Den enda gången du inte känner dig helt värdelös är när du får vara tillsammans med din favoritperson. 

De inspirerar dig och gör dig till en “bättre” person

Alla känner den där snubben eller bruden som träffat någon ny och plötsligt blivit en annan person. Latmasken börjar gå till gymmet gyma, köttälskaren blir flexitarian och miljövännen blir plötsligt bilfantast. När du blir kär kommer du också blir mer intresserad av allt som intresserar dem. De kommer få dig att prova på nya saker, se argument från ett nytt perspektiv och kanske även förändra hela din livssyn. 

Har du eller någon i din närhet nyligen blivit en riktig hurtbulle efter att ha träffat någon ny? Då har du eller din kompis nog blivit träffad av amors pilar. Låt bara inte “ditt nya jag” gå för långt och kom ihåg att aldrig göra något du inte är bekväm med, oavsett vem som frågar.

Du vet att du är kär om

Vi har gått igenom några av de mer breda signalerna på förälskelse. Men alla människor är unika och känner kärlek på olika sätt. Därför har vi på redaktionen skrivit ner en liten punktlista med hur vi brukar bli när vi är förälskade i någon.

Du vet att du är kär i någon om:

  • Du får fjärilar i magen så fort som du ser, pratar med eller hör personen. 
  • Ögonkontakt med personen är lika skrämmande som det är härligt
  • Du har börjat bry dig mer om din personliga hygien sedan ni träffades
  • Personen gör att din nuvarande partner eller ditt senaste ex bleknar i jämförelse
  • Du drömmer om dem
  • Att få träffa dem är veckans höjdpunkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *