Kan du inte hålla dig längre än ett par minuter vid samlag? Eller får du orgasm redan innan själva sexakten ens hunnit börja? Lugn, du är inte ensam. Många män lider av för tidig utlösning, men det finns saker man kan göra för att förhindra detta. Ta del av våra tips och få bättre kontroll över din utlösning och njut längre.

Hur länge pågår ett samlag egentligen?

Hur länge man har sex varierar från gång till gång, men studier visar att ett genomsnittligt samlag varar ca 5 minuter. Män kräver generellt sett inte lika lång tid som en kvinna för att få orgasm. En intressant fakta som konstaterats genom flertalet studier är att både kvinnor och män önskar att de spenderade mer tid på sex än vad de faktiskt gör. Runt 10-15 minuter är önskvärt. Är du en av dem som har svårt att hålla dig i mer än ett par minuter, och ibland knappt det? Läs då vidare för tips på vad du kan göra för att förhindra tidig utlösning.

Tips och övningar som får dig att hålla längre i sängen

Om du ofta drabbas av för tidig utlösning under sex och ser det som ett problem finns olika tips och övningar som kan hjälpa dig att fördröja den. 

1. Start- och stopptekniken

Genom den så kallade start- och stopptekniken kan du få mer kontroll över din utlösning. Denna teknik innebär att du runkar på egen hand eller tillsammans med din partner, och precis när du börjar närma dig orgasm så slutar du, för att sedan fortsätta och börja om. Gör detta upprepade gånger.

2. Onanera en tid före samlaget

Något annat du kan göra är att onanera någon eller några timmar innan samlaget. Detta bör fördröja utlösningen något. Genom onani kan du lära känna din kropp ordentligt och veta hur och var det känns precis innan utlösningen kommer. Detta kan vara till stor hjälp när det sedan är dags att fördröja utlösningen under samlag. Att lära känna sin kropp genom onani är även ett bra sätt att undvika att få för tidig utlösning redan under smekning eller så fort man stoppar in den. Utforska din kropp och lär dig var det är extra känsligt och skönt för att sedan kunna kontrollera njutningen.

3. Klämtekniken

Denna övning påminner mycket om start- och stopptekniken som nämnts ovan, men skillnaden är att istället för att bara sluta röra helt när du börjar närma dig klimax så klämmer du åt med tumme och pekfinger precis under ollonet. Detta tvingar tillbaka blodet från penisen och stoppar utlösningen.

4. Spänn bäckenbottenmusklerna

Genom att spänna dina bäckenbottenmuskler kraftigt när du börjar närma dig klimax kan du förhindra för tidig utlösning.

5. Tänk på något distraherande och osexigt

Försök dra fokus från det som är stimulerande till något mindre upphetsande. Tänk på något annat när du onanerar och lär känna dig själv. Efter lite, eller mycket, träning kommer du framöver förhoppningsvis kunna kontrollera när utlösningen kommer.

6. Använd sexleksaker som hjälp

Det finns sexleksaker som kan hjälpa dig att hålla längre under samlaget. En penisring till exempel är framtagen för att stärka erektioner och fördröja utlösning genom att strypa blodtillförseln. Det finns även olika onaniprodukter som du kan öva upp dina tekniker med så att du sedan kan kontrollera din utlösning när du har sex med en partner. Exempel på sådana produkter är bland annat fleshlight, stroker och masturbator, vilka samtliga ger känslan av en realistisk upplevelse.

7. Använd fördröjningsmedel

Det finns fördröjningsmedel i form av gel och spray som är framtagna för att fördröja orgasmen. Ett sådant medel gör din penis mindre känslig och ökar chansen att du håller dig längre. Du applicerar det snabbt och enkelt på penisen en stund före eller precis innan själva sexakten.

8. Samtala med en läkare eller sexterapeut

Om du försökt träna på egen hand men inte lyckats “lösa” problemet kan du samtala med en läkare eller sexterapeut. Ofta ligger psykiska orsaker bakom problem med för tidig utlösning och då kan det vara bra att prata med någon kunnig om det.

9. Använd läkemedel för behandling mot för tidig utlösning

Om du märker att olika övningar inte hjälper så kan du få läkemedel för behandling av för tidig utlösning utskrivet av läkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *