Kanske har du någon gång hört ordet bondage men aldrig riktigt reflekterat över vad det är eller innebär. Ingen fara, i denna artikel introducerar vi dig till denna sexuella aktivitet som inte bara är en vanligt förekommande fantasi hos många utan som också blivit ett mycket vanligt inslag i många sängkammare runt om i världen.

Vad är bondage?

Bondage är en del av BDSM och innebär att du tänder på att bli bunden eller binda fast någon. Denna fetisch inkluderar ofta rep, handbojor, fotbojor, kedjor eller dylikt och det är själva begränsningen av rörelsefriheten som gör sexleken extra spännande och upphetsande.

Olika varianter av bondage

Det finns många sätt att binda fast någon, men vid bondagelekar är det främst händer och fötter som är i fokus. Det finns enklare och mer avancerade sätt att binda fast någon – allt från fasthållna händer ovanför huvudet till betydligt mer avancerade positioner där kroppen är bunden i otympliga och obekväma ställningar. Det förstnämnda är mer vanligt än vad man tror och kan utföras av alla. Bondage sker ibland i kombination med SM-sex (sadism och masochism), där den som binder agerar aktiv-dominant och den som blir bunden är passiv-underkastande. Vid denna typ av bondage inkluderas handlingar som är smärtsamma och/eller förnedrande för den undergivne.

Det är viktigt att komma ihåg att samtliga inblandade ska acceptera och känna sig bekväma med denna typ av sexlek. Ren bondage innefattar varken våld eller tvång. Ömsesidig tillit, respekt och omtanke är grundläggande för bondage.

Ha alltid säkerheten i åtanke

Bondage är helt ofarligt, så länge man utför det med sunt förnuft. Se alltid till att alla inblandade är med på noterna och sluta så fort någon ber om det. Ett stoppord eller en gest kan vara bra att ha diskuterat och kommit fram till innan ni drar igång med leken. Det kan också vara klokt att ha en sax nära till hands ifall man snabbt skulle behöva frige den bundne ifall denne drabbas av panik.

Hitta rätt leksaker till bondagelekarna

Vanligt förekommande leksaker för bondagelekar är handbojor, fotbojor, kedjor eller rep, och detta finner du hos de allra flesta sexbutiker på nätet. Förutom enstaka produkter kan du hitta paket som innehåller allt du kan tänkas behöva för att göra bondageleken extra upphetsande. Ett sådant paket kan exempelvis innehålla handbojor, ögonmask och piska eller halsband och fotbojor. Kika runt lite på olika bondageprylar och hitta något som tilltalar dig och dina begär! Vet du inte riktigt var du ska börja leta, eller vilka produkter som passar för nybörjare? Lugn, nedan tipsar vi om några populära produkter och paket för dig som är sugen på att komma igång med bondagelekar.

Bondage-kit – det perfekta kitet för nybörjaren inom bondage. Kitet innehåller två polstrade handbojor med kardborrband samt en ögonmask. Låt bondaglekarna börja!

Diabolique Black – Beginner Velcro Cuffs – handbojor med kardborrband som fungerar för såväl nybörjare som experter. Handbojorna är bekväma att bära och enkla att använda, och kommer garanterat att bidra till många fräcka stunder i sänghalmen.

Handflätat Shibari Rep – här är repet för er som är nybörjare inom bondage. Detta rep kan ni använda på direkten, det behöver inte knytas. Trä repet runt din partners hals och få full kontroll med hjälp av det integrerade kopplet. Aldrig tidigare har sexleken varit mer spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *