Alla drömmer vi nog om att ha bättre sex. Även om du redan har ett aktivt och tillfredsställande sexliv kan det finnas saker som både du och din partner kan göra för att förhöja njutningen ännu mer. Här är 10 saker ni kan göra redan nu för att få ett bättre sexliv!

1. Kommunicera mera

Det kanske låter extremt klyschigt och uttjatat men många par lider fortfarande av bristande kommunikation när de kommer till sänghalmen och det är inte speciellt svårt att förstå varför. Sex är oftast extremt personligt och kritik inom området kan lätt tas väldigt personligt. Men om ni alltid kommunicerar öppet, sanningsenligt och ofta kommer det garanterat att gynna er båda i längden. Var inte ett tyst mysko i sovrummet. Berätta vad du känner, berätta när det är skönt och försök kommunicera bort det som inte är skönt. När allt är sagt och gjort kommer ni vara tacksamma för att ni tog er tiden att prata igenom det!

2. Prova nytt

Det är aldrig fel att prova något nytt här i livet. Speciellt inte när det kommer till sexlivet. Känner du eller din partner att ert romantiska liv börjat stagnera kan det vara dags att krydda till det med något nytt och spännande. Det kan vara allt från rollspel och utklädnad till att titta på porr ihop eller introducera sexleksaker. Prata med din partner och hitta något som ni både hade gillat. Funkar det inte kan ni alltid gå tillbaka till det gamla vanliga eller prova något annat. Det skadar inte att försöka. 

3. Allokera tid för varandra

I det ständiga vardagslivspusslet är det lätt hänt att ni fastnar i rutiner. Långa dagar på kontoret, svettiga träningspass och skrikiga småbarn kan trötta ut er både fysiskt och psykiskt. Känner ni att ni har svårt att hinna med romantik i vardagen kan det vara en bra idé att försöka schemalägga lite tid romans. Skaffa barnvakt och ta in på hotell för natten eller sätt upp en stående date night där allt är tillåtet. Det behöver inte vara jättekomplicerat, så länge som ni får den tid ihop som ni behöver.

4. Utbilda er

Oavsett om du är hopplöst singel eller i ett dedikerat förhållande är det aldrig fel att utbilda sig lite om sex. Om dina sexuella erfarenheter hittills endast involverat missionären och varianter på cowgirl kan det vara dags att utöka din spelplan lite. Spendera lite tid med att lära dig nya ställningar. Är förspelet din svagaste punkt? Varför inte prova på lite sextärningar eller börja använda sexleksaker? Urkass på oralsex? Googla runt lite och se om det finns något du missar eller något nytt du skulle kunna prova. 

Se bara till att hålla er borta från professionell porr när ni gör er research. De flesta av dessa ställningar och handlingar är mer för kameran än för partnern. 

5. Ta på din partner

Missförstå mig inte nu. Självklart ska du endast ta på din partner med deras samtycke. Det finns inget värre än en “tallare”. Men när stämningen börjar hetta till och sexlusten hänger i luften som en billig parfym är det aldrig fel med lite erotisk beröring. Se till att inte bara fokusera på  bröst, rumpa och kön. Låren, armarna och magen är lika erotiskt laddade som de mer klassiska erogena zonerna. Fysisk beröring är ett väldigt simpelt sätt för din partner att känna sig uppskattad, eftertraktad och sexig.

6. Öva med dig själv

Att ha bättre sex handlar inte bara om att göra allt för att tillfredsställa din partner. Sex ska vara skönt för alla inblandade och det är omöjligt att bli tillfredsställd om man inte har en aning om vad man själv tycker om. Att onanera är ett av de bästa sätten att identifiera det som du tycker är skönt. Har du svårt att njuta av sex med din partner? Tänk till lite extra nästa gång du onanerar. Vad gör jag som gör det skönt? Vilken del av mig känns det bäst när jag stimulerar? Du kommer att bli överraskad av hur mycket din kropp kan lära dig. 

7. Utdragen njutning ger bättre klimax

Ni har säkert hört talas om fenomenet “edging”. Om inte så är det när man avsiktligt avbryter sexakten precis innan man når klimax och låter sensationen avta lite innan man fortsätter. Edging är väldigt vanligt vid onani och många av oss gör det utan att ens tänka på det är just edging vi håller på med! Men du behöver inte bara edga när du onanerar, du kan även ta hjälp av din partner för att göra upplevelsen ännu mer speciell. Dessutom är edging ett bra sätt att lära känna din kropp och vilka signaler den skickar när du är nära orgasm. I samband med att du blir bättre på att känna igen dessa signaler kommer du även få bättre kontroll över hur och när dina orgasmer kommer. Så slipp bli tagen på sängen av dina orgasmer och börja ta din partner på sängen istället, eller på golvet, eller i i köket. 

8. Överväg ett miljöombyte

Jag struntar fullständigt i vad folk säger om hygien och anständighet. Sex i köket är otroligt sexigt. Det blir bara sexigare om man, mitt i matlagning, blir avbruten av en galet kåt partner som nafsar en nacken. Men man behöver inte begränsa sig till platser i det egna hemmet. Hotellrummet, omklädningsrummet, duschen. Det är bara er fantasi som sätter gränserna. Så ut i världen och har riktigt bra sex på en ny plats. Tänk bara på att vara diskreta om ni ska prova på något vågat. Så slipper ni pinsamma samtal med farbror blå och dryga böter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *