Efter över ett år av social distansering, stängda krogar och få till inga nya kärleksrelationer har du äntligen bestämt dig för att ta njutningen i egna händer och är redo att investera i sexleksaker. Det finns bara ett problem: vilken sexleksaker ska du köpa? Här har du 5 saker att tänka på när du väljer din första sexleksak.

1. Ta reda på vad du gillar!

En sexleksaks huvudsakliga uppgift är att ge dig sexuell njutning. Men det är inte alltid helt enkelt att veta vad man gillar, speciellt om man aldrig använt en sexleksak tidigare.

Gör en lista över saker och tekniker som får dig att komma. Det kan vara allt från “att jucka mot kudden” till “mycket stimulering på klitoris / ollon.” När du känner dig nöjd med din lista kan du börja fundera över vilken typ av sexleksak som skulle kunna hjälpa dig stimulera dessa områden ännu bättre. Föredrar du klitorisstimulering? Varför inte prova på en klitorisvibrator? Gillar du att simulera känslan av äkta samlag? Prova en realistisk dildo eller en lösvagina. Är handen din bästa vän? Investera i en fingervibrator eller prova på ett värmande glidmedel nästa gång du ska onanera. 

2. Den behöver inte vara vacker, den behöver fungera. 

Tänk inte så mycket på hur din leksaker ser ut, det viktigaste är att den fungerar på det sätt som du vill att den ska fungera och att den är skön att använda. En dildo eller massagestav behöver inte nödvändigtvis se ut som en penis för att de ska vara sköna att använda, det finns en uppsjö av härligt stimulerande massagestavar som är unikt designade för att stimulera på ett sätt som få penisar klarar av. 

Självklart gäller även detta för alla killar där ute. Du behöver inte köpa den dyraste lösvaginan på marknaden bara för att den ser ut som en riktig fiffi. Det finns massor med extremt sköna masturbatorer som garanterat kommer ge er intensiva orgasmer, trots att de inte ser ut din favorit porrskådis. 

3. Gör mycket efterforskning

Den bistra sanningen är att de flesta gör mer efterforskning när de ska köpa en ny mobiltelefon än när de ska köpa sexleksaker. Detta trots att produkten i fråga är tänkt att användas i direkt kontakt med känslig hud. När du bestämt dig för vilken typ av sexleksak du är ute efter är det viktigt att du gör lite efterforskning kring produkten så att du kan försäkra dig om att din nya sexleksak både fungerar som den säger, men även att den är säker för dig att använda.

Kolla recensioner på nätet, läs produkttips från bloggar som denna eller kolla med dina vänner om de har någon erfarenhet av produkten i fråga. Gör aldrig ett köp om du är det minsta osäker eller om du är rädd att produkten inte kommer fungera som tänkt. 

4. Tänk på din omgivning och dina begränsningar

Det är lätt hänt att du endast fokuserar på alla möjligheter som finns när du är ute och shoppar sexleksaker. Men vid valet av leksak är det minst lika viktigt att du funderar över dina begränsningar. 

Behöver du ta hänsyn till någon annan i hushållet? Om du inte vill att en eventuell rumskamrat ska höra dig varje gång du onanerar kanske du ska investera i en tystare modell Hur mycket pengar är du villig att spendera? Sätt en budget i förväg så minskar du risken att bli besviken.  Behöver du kunna dölja sexleksaken när du inte är hemma? Det finns massor med fyndigt utformade sexleksaker som kan förvara på ett enkelt och diskret sätt. 

5. Få det bästa av två världar

Idag är det vanligare än någonsin med multifunktionella sexleksaker. Alltså sexleksaker som kan göra mer än en sak åt gången eller som kan användas på mer än ett sätt. För dig som är ny till sexleksaker kan dessa mångsidiga produkter vara ett bra sätt att experimentera och hitta vad du gillar. För kvinnor finns klassiska produkter som rabbitvibratorn, en produkter som fungerar som vibrator, dildo och klitorisvibrator; allt i ett gulligt paket. För er killar finns s.k.a. “Blowjob simulator”, en form av masturbator / lösvagina med inbyggd sugfunktion och, ibland, vibrerande effekt.

Bonus: Sexleksaker kan förbättra ditt sexliv

Sexleksaker kan ibland vara ett effektivt sätt att förbättra ditt sexliv. Detta gäller, såklart, även om du är singel. Sex handlar om att njuta av varandra, något som blir betydligt mycket enklare om man känner sig självsäker i sin egen njutning och vet vart de egna gränserna går.  Oavsett om de gör att du känner dig mer självsäker i sängen eller hjälper dig vara längre under de intima stunderna kan sexleksaker vara ett enkelt sätt att förhöja njutningen vid samlag och bidra till ett bättre sexliv för både dig och din partner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *